Menu
Cosul tau de cumparaturi

Test Rapid Pentru Vitamina D, Autotest, JusChek, 1 buc

Test Rapid Pentru Vitamina D, Autotest, JusChek, 1 buc
Test Rapid Pentru Vitamina D, Autotest, JusChek, 1 buc
Test Rapid Pentru Vitamina D, Autotest, JusChek, 1 buc
Test Rapid Pentru Vitamina D, Autotest, JusChek, 1 buc
Test Rapid Pentru Vitamina D, Autotest, JusChek, 1 buc

- Livrare gratuita pentru comenzi peste 250 RON.
- Platesti in siguranta, prin card, transfer bancar sau la livrare.
- Serviciu suport clienti: Tel:0748 583 067

- Oferte si conditii comerciale pentru distribuitori: comenzi@medihub.ro

24,99RON
Pretul afisat contine TVA

Testul rapid pentru vitamina D, cu caseta de testare, este un test imunocromatografic rapid pentru detectarea semi-cantitativa a 25-hidroxivitaminei D (25 (OH) D) in sangele integral uman obtinut prin punctie in deget. Acest test furnizeaza un rezultat preliminar de diagnosticare si poate fi utilizat in scop de screening cu privire la deficienta de vitamina D

Vitamina D se refera la un grup de vitamine secosteroide liposolubile responsabile cu sporirea absorbtiei intestinale a calciului, fierului, magneziului, fosfatului si zincului. Cei mai importanti compusi din acest grup, pentru oameni, sunt vitamina D3 si vitamina D2.1 Vitamina D3 este produsa in mod natural in pielea umana prin expunerea la lumina ultravioleta, iar vitamina D2 se obtine in principal din alimente. Vitamina D este transportata catre ficat, unde este metabolizata in 25-hidroxivitamina D. In domeniul medical, analiza de sange pentru 25-hidroxivitamina D se utilizeaza pentru a determina concentratia de vitamina D in corp. Concentratia de 25-hidroxivitamina D (inclusiv D2 si D3) din sange este considerata cel mai bun indicator al nivelului de vitamina D. Deficienta de vitamina D este in prezent recunoscuta drept epidemie globala.2 Practic fiecare celula din corp are receptori pentru vitamina D, ceea ce inseamna ca toate necesita un nivel „suficient” de vitamina D pentru a functiona in mod corespunzator. Riscurile asupra sanatatii asociate cu deficienta de vitamina D sunt mult mai grave decat s-a crezut in trecut. Deficientele de vitamine au fost corelate cu numeroase afectiuni grave: osteoporoza, osteomalacie, scleroza multipla, boli cardiovasculare, complicatii in timpul sarcinii, diabet, depresie, atacuri cerebrale, boli autoimune, gripa, diferite forme de cancer, boli infectioase, Alzheimer, obezitate si nivel ridicat de mortalitate etc.

Testul rapid pentru vitamina D este un test imunologic bazat pe principiul legarii competitive. In timpul testarii, amestecul se deplaseaza cromatografic in sus pe membrana, prin actiune capilara. Membrana este acoperita in prealabil cu antigene 25 (OH) D in regiunea liniei de testare a benzii. In timpul testarii, 25 (OH) D prezent in proba va „concura” cu 25 (OH) D pe linia de testare pentru cantitatea limitata de anticorpi anti-25 (OH) D din conjugat. Cu cat este mai mare concentratia de 25 (OH) D din proba, cu atat va fi mai deschisa la culoare linia T. Rezultatul trebuie citit conform cardului de culori furnizat in kit. Pentru controlul procedural, in regiunea liniei de control va aparea de fiecare data o linie colorata, care indica faptul ca a fost adaugat un volum corect de proba si ca s-a produs patrunderea membranei


 1. Cum functioneaza testul pentru vitamina D? In medicina, 25-hidroxivitamina D este principala forma de stocare a vitaminei D in corp. Prin urmare, se poate determina statusul general al vitaminei D prin detectarea continutului de 25-hidroxivitamina D. Un rezultat pozitiv cu un nivel de 25-hidroxivitamina D sub 30 ng/ml indica un nivel deficient sau insuficient de vitamina D. In astfel de cazuri, se pot recomanda suplimente cu vitamina D.

2. Cand trebuie utilizat testul? Aplicatia clinica a 25-hidroxivitaminei D este in principal in scopul diagnosticarii, tratarii si monitorizarii rahitismului (la copii), a osteomalaciei, a osteoporozei postmenopauzale si a osteopatiei renale. De asemenea, deficienta de vitamina D este asociata cu multe alte afectiuni, inclusiv cancer, boala cardiovasculara, boala autoimuna, diabet si depresie. Monitorizati-va nivelurile de vitamina D pentru a determina daca trebuie sa luati suplimente cu vitamina D. Testul rapid pentru vitamina D poate fi efectuat in orice moment al zilei.

3. Rezultatul poate fi incorect? Rezultatele sunt exacte in masura in care instructiunile sunt respectate cu atentie. Cu toate acestea, rezultatul poate fi incorect daca testul rapid pentru vitamina D cu caseta de testare se uda inainte de efectuarea testului sau cantitatea de sange din godeul pentru proba este insuficienta sau numarul de picaturi de solutie tampon este mai mic de 2 si mai mare de 3. Pipeta capilara furnizata in cutie permite siguranta faptului ca volumul de sange recoltat este corect. In plus, datorita principiilor imunologice implicate, exista sanse de a obtine rezultate false in cazuri rare. Pentru astfel de analize bazate pe principii imunologice se recomanda intotdeauna o consultatie cu medicul.

 4. Cum se interpreteaza testul daca culoarea si intensitatea liniilor sunt diferite? Consultati ilustratia si comparati intensitatea liniei T cu cardul cu diagrama de culori corespunzatoare nivelului de vitamina D, furnizat impreuna cu kitul.

 5. Daca citesc rezultatul dupa 20 de minute, acesta este fiabil? Nu. Rezultatul trebuie citit la 10 minute de la adaugarea solutiei tampon. Rezultatul nu este fiabil dupa 20 de minute.

6. Ce trebuie sa fac daca rezultatul indica un nivel deficient sau insuficient? Daca rezultatul indica un nivel deficient sau insuficient, inseamna ca nivelul de vitamina D din sange este sub 30 ng/ml, caz in care trebuie sa va adresati unui medic caruia sa ii prezentati rezultatul testului. Medicul va decide daca sunt necesare analize suplimentare.

 7. Ce trebuie sa fac daca rezultatul indica un nivel suficient? Daca rezultatul indica un nivel suficient, inseamna ca nivelul de vitamina D este egal cu sau peste 30 ng/ml si se afla in intervalul normal. Chiar daca se intampla rar, nu se poate exclude un caz de toxicitate a vitaminei D (hipercalcemie) pe baza unor astfel de rezultate ale testului. Cu toate acestea, daca simptomele persista, va recomandam sa va adresati unui medic

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.