Menu
Cosul tau de cumparaturi

Bandaje, Feșe si Sigilii

Bandaje, Feșe si Sigilii

Cate tipuri de fese exista?

Cele mai folosite sunt fesele de tifon pentru ca sunt moi si se adapteaza bine oricarei regiuni. Se livreaza sub forma de suluri cu diferite latimi si lungimi de pana la 5 metri. Totodata exista si fese de panza confectionate din orice fel de tesatura. Tot din pinza se confectioneaza si bandajele in forma triungiulara, patrata sau dreptunghiulara si care se folosesc pentru fixarea pansamentului, dar mai ales pentru imobilizarea temporara a unui membru in caz de fracturi sau luxatii.

Fasa elastica este tesuta din fire de bumbac si de latex, nu se desira, este usoara, solida, nu jeneaza miscarile, nu produce staza si se recupereaza usor. Este folosita in bandajul articulatiilor, in cazul luxatiilor si pentru profilaxia stazei venoase si edemului de etiologie vasculara la nivelul membrelor inferioare.

Cate tipuri de bandaje exista?

In functie de materialul folosit - panza, latex, tifon, bumbac si de modul in care sunt utilizate exista mai multe tipuri de bandaje: Bandajul circular, Bandajul in spirala, Bandajul in evantai, Bandajul in spic de griu, Bandajul in forma cifrei 8 si Bandajul rasfrant.

Ce funcții poate avea un bandaj de tifon aplicat pe o rana deschisa?

In cazul unei plagi deschise, rani superficiale la nivelul tegumentului sau leziune musculara, un bandaj trebuie sa imobilizeze perfect pansamentul pentru protectia plagii. In plus trebuie sa fie elastic pentru a nu produce leziuni de compresie. In functie de zona ranita sau accidentate, bandajul trebuie sa tina cont de cateva aspecte: bandajarea membrelor se incepe din portiunea distala spre cea proximala in sensul circulatiei venoase; bandajarea trebuie sa inceapa si sa se termine la 15-20 cm de plaga; capatul fesei va fi plasat opus plagii si se va fixa printr-un nod care nu jeneaza sau cu leucoplast.

Cum se pune o fașă elastica?

In caz de leziuni sau accidente, fasa elastica este tinuta in mana dreapta si cu ruloul spre cel ce executa miscarea, dupa care se deruleaza de la stanga spre dreapta. Bandajarea incepe cu 2-3 ture circulare ,,ture de fixare”. Pentru o fixare sigura, dupa primul tur, coltul liber al fesii se rasfrange . Urmatoarele ture se trag in diverse moduri (circular, oblic, in evantai). Terminarea bandajarii se efectueaza cu 2-3 ture suprapuse, capatul fixandu-se cu ace de suguranta, prin legare sau cu banda adeziva. In cazul legarii se despica fasa in doua, se incruciseaza sau se innoada capetele si se leaga in jurul segmentului respectiv in asa fel incat nodul sa nu fie amplasat pe zona afectata sau pe zone de sprijin.

Bandajul israelian sau Bandajul de urgenta este un dispozitiv de prim ajutor inovator pentru stoparea fluxului de sange de la ranile hemoragice traumatice in situatii de urgenta pre-spitalicesti. Cu bara de presiune unica, bandajul asigura oprirea hemoragiei, controland sangerarea.Bandajul de urgent..
32,70RON
Bandaj Israelian 6" Made in Israel, FIRST CARE/ 1 BUC.Unicitatea Bandajul de urgență israelian consolidează numeroase echipamente de tratament într-o singură unitate și oferă într-un singur dispozitiv:Tampon neaderent. Eliminarea riscului de a provoca durere și de redeschiderea plăgii la înd..
79,00RON
Brand: HartMann
Se utilizează ca pansament secundar pe plăgile cu secreții moderate și abundente, pentru tamponament în sângerările din intervențiile chirurgicale, pentru protecția plăgilor în cazul drenajelor și traheotomiilor.Forme de prezentare 10 x 20 cm 100 bucăți...
38,75RON
Brand: ADA
Comprese nesterile 10cm x 10cm, 100 comprese x 8 pliuri / pachet, din tifon bumbac 100%, 24 gr/mp.Sunt folosite pentru pansarea rănilor chirurgicale și nechirurgicale care pot fi superficiale sau profunde. Sunt de asemenea utilizate pentru acoperirea si protejarea diferitelor leziuni de la..
12,75RON
Comprese Sterile Pliate 10cm x 8cm, 20 buc100% bumbacSteril, nu utilizati daca ambalajul este deschis sau deteriorat...
6,90RON
Brand: HartMann
HartMann Sorbalgon Classic este un pansament din fibre de alginat de calciu, utilizat pentru curatarea ranilor adanci, greu accesibile, cu secretii moderate/abundente. La contactul cu secretiile din rana, pansamentul se transforma in gel, mentinand un mediu umed la nivelul acesteia, accelerand videc..
195,00RON
Brand: HartMann
Plasturii sterili pentru arsuri 68 x 43 mm Cosmos sunt plasturi cu hidrogel care asigura un mediu umed si echilibrat.Beneficii: efect rapid de racire, ameliorand astfel durerea;asigura o buna protectie impotriva factorilor mecanici;transparenta plasturilor permite inspectia facila a ranii, fara..
26,89RON
Brand: HartMann
Cosmopor Advance - plasturi sterili - 7.2 x 5 cm - 25 bucPlasture autoadeziv pe suport de material netesut si corp absorbant cu tehnologia DryBarrier®.Stratul de contact cu plaga este creat dintr-o plasa fina de polietilena, care previne lipirea de plaga; un strat de transfer trece exsudatul catre s..
52,36RON
Sigiliu toracic fara valva, FOX este un pansament ocluziv pentru tratamentul rănilor deschise în piept ca instrument de prevenire a pneumotoraxului.Dimensiuni: 13cm x 13.3cmCompact, se potrivește fără pliere, pentru a evita cutele.Aderenta puternica in conditii extreme.Două pe pachet pentru răni bal..
149,00RON
Un sigiliu toracic este un element foarte specific care are o singură utilizare: tratarea unei plăgi de piept (o înjunghiere sau altă rană de puncție).Un pansament Chest Seal ventilat este o variantă a pansamentului toracic care include o valvă unidirecțională integrată pentru gestionarea presiunii ..
39,00RON
Afişare 1 - 10 din 10 (1 pagini)
Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.