Menu
Cosul tau de cumparaturi

Test Rapid Antigen de testare Gripa A si B BOSON 1 Buc

Test Rapid Antigen de testare Gripa A si B BOSON 1 Buc
Test Rapid Antigen de testare Gripa A si B BOSON 1 Buc

- Livrare gratuita pentru comenzi peste 250 RON.
- Platesti in siguranta, prin card, transfer bancar sau la livrare.
- Serviciu suport clienti: Tel:0748 583 067

- Oferte si conditii comerciale pentru distribuitori: comenzi@medihub.ro

7,90RON
Pretul afisat contine TVA

TEST RAPID ANTIGEN GRIPA A + B   PENTRU DETECTAREA CALITATIVĂ A ANTIGENELOR NUCLEOPROTEICE ALE GRIPEI DE TIP A ȘI DE TIP B ÎN TAMPOANE NAZOFARINGIENE, TAMPOANE NAZALE, ȘI PROBE DE ASPIRAT NAZAL


UTILIZARE 

Testul Rapid Antigen Gripa A+B este un test imunocromatografic in vitro pentru detectarea calitativă a antigenelor nucleoproteice ale gripei de tip A și de tip B în probele de tampoane nazofaringiene, tampoane nazale și aspirat nazal. Acesta este destinat să ajute la diagnosticarea rapidă a infecției gripale. Rezultatele negative trebuie confirmate prin alte metode, cum ar fi cultura celulară.

REZUMAT

Gripa este o infecție virală acută și foarte contagioasă a tractului respirator. Agenții cauzali ai bolii sunt virusuri ARN monocatenare, diverse din punct de vedere imunologic, cunoscute sub numele de virus gripal. Există trei tipuri de virusuri gripale: A, B și C. Virusurile de tip A sunt cele mai răspândite și sunt asociate cu cele mai grave epidemii, în timp ce infecția de tip B este, în general, mai ușoară. Virușii de tip C nu au fost niciodată asociați cu o epidemie mare de boală umană. Atât virusurile de tip A, cât și cele de tip B pot circula simultan, dar, de obicei, un tip este dominant într-un anumit sezon și într-o anumită zonă epidemică. Boala se transmite cu ușurință prin tuse și strănut de picături aerosolizate care conțin virusuri vii. Epidemiile de gripă apar în mod normal în fiecare an în timpul sezonului de toamnă și de iarnă. Diagnosticul rapid al infecției gripale va ajuta profesioniștii din domeniul sănătății să trateze pacienții și să controleze boala mai eficient și mai eficace. PRINCIPIUL Testul rapid pentru antigenul gripal A+B utilizează principiul imunocromatografiei. Anticorpii antigripal A și antigripal B de șoarece sunt imobilizați pe membrana de nitroceluloză, respectiv, ca două linii de testare individuale (linia A și linia B) în fereastra de testare a dispozitivului de testare. Linia A din fereastra de testare este mai aproape de puțul de probă, urmată de linia B. Pe măsură ce proba de testare curge prin membrana din dispozitivul de testare, anticorpii antigripal A și antigripal B de șoarece conjugați cu aurul cloidal formează complexe cu antigenii virali ai gripei A și ai gripei B, dacă sunt prezenți în probă. Acest complex se deplasează mai departe pe membrană până la regiunea de testare, unde este capturat de anticorpii antigripal A și antigripal B de șoarece acoperiți pe membrană, ceea ce duce la formarea unei benzi colorate, care indică rezultate pozitive ale testului. Absența acestei benzi colorate în fereastra de testare indică un rezultat negativ al testului. O linie de control încorporată va apărea întotdeauna în fereastra de testare atunci când testul este efectuat în mod corespunzător, indiferent de prezența sau absența antigenelor virale ale gripei A și gripei B în specimen. PRECAUTII

1. For numai pentru uz profesional de diagnostic in vitro.

2. Produsul este destinat strict utilizării profesionale medicale și nu este destinat utilizării personale.

3. Nu utilizați produsul după data de expirare.

4. Nu utilizați produsul dacă punga este deteriorată sau dacă sigiliul este rupt.

5. Manipulați toate probele ca fiind potențial infecțioase.

6. Respectați procedura standard de laborator și liniile directoare privind biosecuritatea pentru manipularea și eliminarea materialului potențial infecțios.

7. Recoltarea, depozitarea și transportul inadecvat sau necorespunzător al specimenelor poate produce rezultate inexacte ale testelor.

8. Se recomandă o formare sau o îndrumare specifică dacă operatorii nu au experiență în ceea ce privește procedurile de colectare și manipulare a specimenelor.

9. Purtați îmbrăcăminte de protecție, cum ar fi halate de laborator, mănuși de unică folosință și protecție pentru ochi atunci când se colectează și se evaluează probele.

10. Microorganismele patogene, inclusiv virusurile hepatitei și virusul imunodeficienței umane, pot fi prezente în probele clinice. Precauțiile standard și orientările instituționale trebuie respectate întotdeauna la manipularea, depozitarea și eliminarea tuturor specimenelor și a tuturor articolelor contaminate cu sânge sau alte fluide corporale.


MATERIALE FURNIZATE

1. Card de testare rapidă a antigenului gripal A+B

2. Tampon sterilizat

3. Tub de tampon de extracție

4. Suport pentru tuburi (pe partea din spate a cutiei)

5. Instrucțiuni de utilizare. 


COLECTAREA DE PROBE

Se aplică la diagnosticarea virusului gripal A și B din probele de tampoane nazofaringiene, tampoane nazale sau aspirate nazale. Utilizați probe proaspăt recoltate pentru o performanță optimă a testului. Colectarea inadecvată a probelor sau manipularea necorespunzătoare a probelor poate produce un rezultat fals-negativ.   

Tamponare nazofaringiană

1.  Introduceți cu grijă tamponul în nara pacientului, ajungând la suprafața nazofaringelui posterior care prezintă cea mai mare cantitate de secreție.

2.   Tamponați pe suprafața nazofaringelui posterior. Se rotește tamponul de mai multe ori. 

3. Retrageți tamponul din cavitatea nazală.   

Tamponare nazală

1. Introduceți cu grijă tamponul într-o nară a pacientului. Vârful tamponului trebuie să fie introdus la cel puțin 2,5 cm (1 inch) de marginea nării.

2. Rulați tamponul de 3-4 ori de-a lungul mucoasei din interiorul nărilor pentru a vă asigura că sunt colectate atât mucusul, cât și celulele. Lăsați tamponul în nară timp de câteva secunde.

3. Cu ajutorul aceluiași tampon, repetați acest proces pentru cealaltă nară pentru a vă asigura că se colectează un eșantion adecvat din ambele cavități nazale. 

4. Retrageți tamponul din cavitatea nazală.   


Aspirație nazală

Colectați lichidele de aspirat nazal folosind aspiratorul specific conform instrucțiunilor. 


INTERPRETAREA REZULTATELOR

Gripa A

Pozitiv Dacă apar două benzi colorate în decurs de 15-20 de minute, cu o bandă colorată în zona de control (C) și alta în zona A (A), rezultatul testului este pozitiv și valabil pentru Flu A. Indiferent cât de slabă este banda colorată în Zona A (A), rezultatul trebuie considerat pozitiv. Un rezultat pozitiv nu exclude co-infecțiile cu alți agenți patogeni. Flu B Pozitiv Dacă în decurs de 15-20 de minute apar două benzi colorate, cu o bandă colorată în zona de control (C) și alta în zona B (B), rezultatul testului este Flu B pozitiv și valid. Indiferent cât de slabă este banda colorată în Zona B (B), rezultatul trebuie considerat pozitiv. Un rezultat pozitiv nu exclude coinfecțiile cu alți agenți patogeni. Gripa A & B Pozitiv Dacă apar trei benzi colorate în 15-20 de minute, cu o bandă colorată în zona de control (C), una în zona A (A) și alta în zona B (B), rezultatul testului este pozitiv și valabil pentru Gripa A și Gripa B. Indiferent cât de slabă este banda colorată în Zona A (A) sau în Zona B (B), rezultatul trebuie considerat pozitiv. Un rezultat pozitiv nu exclude co-infecțiile cu alți agenți patogeni.

Negativ În cazul în care în zona de control (C) apare o bandă colorată și în zona A (A) și în zona B (B) nu apare nicio bandă colorată în decurs de 15-20 de minute, rezultatul testului este negativ și valabil. Un rezultat negativ nu exclude infecția virală gripală și trebuie confirmat prin alte metode, cum ar fi cultura celulară. 

Invalid Rezultatul testului nu este valabil dacă nu există nicio bandă colorată în zona de control (C) în decurs de 15-20 de minute. Repetați testul cu un nou dispozitiv de testare. 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
Etichete: Test Rapid
Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.